Skip to content

Lähetä viestiä: make@makehair.fi

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin

BLOGI

PANASONIC JA MOSER KONEIDEN FAQ JA HUOLTO

Saan paljon kysymyksiä liittyen leikkauskoneisiin ja trimmereihin. Yleisimmät kysymykset ja huolenaiheet liittyvät teriin ja akkuihin.

-kannattaako akkua vaihtaa?

-milloin terä pitää vaihtaa?

-koneeni ei leikkaa

-terä pitää kovaa ääntä ja kuumuu

1. Akku ei pidä varausta enää ja sitä täytyy jatkuvasti ladata. Mitä kannattaa tehdä?

Tarkasta ensin onko kyseessä LI-ON (mm.panasonic er-gp82) vai Ni-Mh akku( panasonic 1611)?

Mikäli akku on Ni-Mh voit yrittää syväpurkua: käytä akku mahdollisimman tyhjäksi (ei kuitenkaan alle 0.9 voltin jännitteeseen) ja lataa se ihan täyteen. Tämä Saattaa pidentää akkusi toimintakykyä. Tosin jännitettä voi olla vaikea mitata, jos sinulla ei ole jännitemittaria tai yleismittaria.

Kannattaa tämän vuoksi  kääntyä paikkakuntasi akkuliikkeen puoleen  akun vaihtomahdollisuutta/kennottamista varten tai tilata akku ja vaihtaa itse (vaatii pientä purkutyötä, mutta youtubesta löytyy ohjeita)

Palautteen mukaan alle 3 vuotta vanhoille koneille tämä kannattaa vielä Tehdä mikäli runko ja terä on kunnossa.

2.Milloin terä pitää vaihtaa? Huomaat aikaa myöten, että terä ei enää leikkaa kunnolla ja se on aika vaihtaa. Terän elinkaarta Pidennät huomattavasti puhdistamalla ja öljyämällä sitä säännöllisesti. Terän kuumeneminen on itsessään yleensä merkki öljyn puuttumisesta, kitka aiheuttaa tällöin huomattavasti nopeammin terän tylsymisen.

Varsinkin Panasonic koneissa koneen kova ääni on hälyttävä merkki öljyn tarpeesta.

Huomioi terää irroittaessa valmistajan ohjeet – varsinkin Panasonic koneissa on ERITTÄIN TÄRKEÄÄ, että terä on 2.0 asennossa.

Ohessa lyhyt video Panasonic ja Moser teriin ja öljyämiseen liittyen.

Öljyän ja puhdistan erittäin mielelläni koneesi käyntini yhteydessä veloituksetta.

Taloudellisesti voi olla kannattavampaa vaihtaa terä ja akku vs. ostaa uusi kone.

Mikäli kuitenkin koneella alkaa olemaan jo ikää ja tarvitset esimerkiksi yhden tallan rikkoontuneen tilalle akun ja terän lisäksi voikin olla edullisempaa ostaa kokonaan uusi kone.

69415357_375650943331204_4770838501186863104_n

Make Hair Oy on aloittanut liiketoimintansa heinäkuussa 2019. Samalla sovittiin liiketoimintakauppa Markku Niemimaa Oy:n kanssa. Make Hair Oy:n perustaja, Markus Schroderus on toiminut parturi- ja kampaamoalalla vuodesta 2002 alkaen kahdella suurella valmistajalla myyntiedustajana ja johtotehtävissä.

Y-Tunnus 3000856-4

© Make Hair Oy 2023